Ceaiurile din plante te ajută să slăbești, a fost demonstrat de foarte mulți medici și nutriționiști. Acestea ajută la purificarea organismului, eliminând toxinele acumulate dar și excesul de apa. Când ai intenția de a slăbi și a ține o dietă, ar fi bine să incluzi în regimul alimentar zilnic și un ceai depurativ. Unele plante din care se face ceai, se recomandă consumarea lor și dupa mesele copioase, pentru a ajuta organismul să digere mai usor excesul de grasimi.
Deci, să luam pe rând fiecare plantă ce te poate ajuta să iți păstrezi kg dorite.
Ceaiul de soc - acest ceai pentru slăbit este unul dintre cele mai recomandate de nutriționiști. Au funcția de a elimina toxinele din organism fiind diuretic si în același timp și într-o mică măsură este și laxativ. Este un ceai foarte aromat și plăcut la gust chiar și neîndulcit.
Poți prepara un litru de ceai pentru întreaga zi. Modul de preparare : la un litru de apa ai nevoie de 6 lingurițe de flori de soc uscate. Ceaiul de soc se prepară prin influzie, turnând apă clocotită peste flori și lăsând acoperit 10-15 minute. Ar fi preferabil de a consuma ceaiul cu felii de lamăie.
Ceaiul de mentă – Dacă vi se oferă o invitație la un ceai de mentă, ar fi indicat să o acceptați ca pe un cadou valoros. Acesta e un ceai minune, ajută atât la respirația dvs., cât și la digestie sau durerile de stomac iritante. Este o băutură răcoroasă care ajută la tăierea poftei de mâncare. Prepară o infuzie din 2 lingurițe de plante uscate sau câteva frunze de plante verzi, peste care se toarnă apă clocotită.
Ceaiul de mentă poate preveni ceva mai mult decât o respirație neplăcută cum sunt gazele. Menta nu conține cofeină și poate ușura diareea, reduce congestia nazală, alină febra musculară și chiar tratează anumite dureri la nivel intestinal.
Menta este foarte utilă pentru îmbunătățirea circulației, reducerii nervozității, insomnie, dureri de cap, febră, stres și tensiune.
Atentie mare, consumul în exces a ceaiului de mentă, și anume la bărbați, are efect de ipotență temporală. Are efect de prevenire a cancerului, menținând organismul tânăr pentru mai mult timp.
Ceaiul negru – are proprietați asemănătoare cu ale ceaiului verde, favorizează arderea grăsimilor și intensifică metabolismul. Ceaiul negru conține în componența lui foarte multă cofeină, așa că dacă nu doriți să dormiți, consumați ceai negru, el fiind și un energizant bun. Dacă il consumați în cantități excesive, aveți riscul să ajungeți la medicul pentru inimă, care v-a bate prea repede.
Ceaiul de coada calului – elimină toxinele din sânge. Se prepară din plante uscate, cam 5 lingurițe de ceai la un litru de apă. E bine de consumați în fiecare zi, pentru curățarea vaselor sanguine.
Ceaiul de urzică – elimină apa acumulată în exces din organismul uman. Pentru un efect vizibil și garantat, acest ceai se recomandă zilnic timp de două luni. Se poate prepara sub forma unei infuzii de 4-5 lungurițe de frunze uscate la un litru de apă fiartă. Ceaiul de urzică este indicat în cura de slăbire deoarece are un conținut bogat de vitamine și calciu.
Ceaiul de păpădie – ceai depurativ, sudoritic și diuretic. Mod de preparare: 2 lingurițe de plantă uscată la o cană de apă fiartă. A se consuma de preferință câte doua căni de ceai pe zi.
Ceaiul din frunze de dude – este o soluție pentru lupta cu kg în plus. Se folosesc doar frunze de dud uscat. Iar prepararea acestuia este în proporția următoare: o lingurița de frunze de dud la 250 de ml de apă clocotită. Gustul acestui ceai nu e prea bun, de aceea se recomandă ca îndulcitor puțină miere.
O alta serie de plante medicinale transformate în ceaiuri care te pot ajuta să slăbești sunt: ceaiul de cimbrișor – pune metabolismul leneș la lucru fiind un fel de cofeină naturală. Ceaiul din rozmarin la fel e unul din ceauri care actionează împotriva stratului adipos și ajută la combaterea celulitei. Ceaiul de anason – un condiment ce protejează stomacul și ficatul, ele fiind primele ograne afectate în cazul unui regim alimentar drastic de slăbit.
Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu