vineri, 20 mai 2011

Minune a energiei umane – bananele




Bananele sunt preferatele sportivilor motivând că e sursa lor de energie. Bananele conțin trei tipuri de zaharide – zaharoza, fructoza și glucoza, toate fiind combinate cu fibre – acestea inundând organismul uman cu energie. Cercetătorii au demonstrat prin cercetări că doar două banane produc energia necesară pentru 90 de minute de efort.
Dar energia nu este singurul mod în care bananele ne ajută să ne menținem în formă. O soluție ar fi să le adăugăm în dieta zilnică a noastră pentru a fi mai sănătoși. Acesta, pe lângă faptul că aduce energia necesară, mai contribuie la prevenirea și combaterea unui număr mare de boli.
Bananele stimulează producția de hemoglobine din sânge, fiind bogată și în fier, ajută la cazurile de anemie. Acest fruct tropical este darnic cu potasiu și sărac în sare. Aceste condiții fiind bune pentru reglarea tensiunii arteriale. Potasiul banenelor ajută și studenții și elevii să se concentreze mai mult și să învețe mai bine.
Cercetarile au fost făcute în Anglia, pe un eșantion de 200 de elevi de la o școală, ei au mâncat banane la principalele mese și în prânz.
Vestitele diete cu banane reglează tranzitul intestinal, ajutând la depașirea problemei fără a recurge la laxative. Se știe despre boala secolului – depresia; aceasta poate fi depășită consumând multe banane. Aceasta conțin o proteină pe care organismul o transformă mai târziu în hormonul fericirii, conține și serotonina- care te face să te relaxezi și înbunătățește starea psihică.
Un milkshake din banane îndulcit cu miere este cea mai optimă soluție pentru a înlătura  rapid efectele neplacute din urma unei petreceri. Banana are capacitatea de a calma stomacul, mierea ridica nivelul de zahar din sânge, în timp ce laptele rehidratează întreg organismul.
Se știe că aceste fructe minunate, sunt bogate în vitamina B, astfel este un remediu pentru calmarea sistemului nervos.  La fel se bucura și de vitaminele C, A1, B6, B12, magneziu și potasiu. Toate asceste componente ajută fumătorii să combată efectele renunțării la nicotină.
In urma unui studiu englez, arată că dieta regulată cu banane reduce cu 40% riscul unui atac cerebral.
Un remediu bun pentru negi. In loc de a scoate chirurgical negii, poti folosi coaja de banana. Interiorul unei coji de banana se pune pe neg dupa care se infășoară cu un plasture și se lasă câteva ore.
Consumați cât mai multe banane, dar aveți grijă să nu fie în apropiere vreo maimuțică, astfel riscați să rămâneți fără plăcerea fructului exotic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu