marți, 17 mai 2011

Nucile și ultima descoperire



 
Consumate după fiecare masă, aceste fructe împiedică îngroșarea arterelor și previn bolile de inimă
 
Opt nuci pe zi vă țin arterele flexibile, inima sănătoasă și previn apariția atacului vascular cerebral, arată un studiu realizat de cercetătorii americani de la Barcelona ’s Hospital Clinico, apărut în publicația " American College of Cardiology ".
Specialiștii citați de BBC News vă sfătuiesc să consumați nuci mai ales după o masă bogată în grăsimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea din urma le au asupra organismului.

 Nucile, mai sănătoase decât uleiul de măsline !

Cercetarea a constat în monitorizarea a 24 de adulți, jumatate dintre ei cu un nivel normal al colesterolului, iar cealaltă jumatate cu un nivel ridicat. Participanții la studiu au primit două porții de salam bogat în grăsimi și brânză, pe care le-au consumat la un interval de o săptămână.
La una dintre porții, cercetătorii au adaugat cinci lingurițe de ulei de măsline, iar la cealaltă, miezul a opt nuci. Testele au arătat că atât uleiul de măsline, cât și nucile au ajutat la reducerea inflamațiilor din artere care apar brusc după o masă bogată în grăsimi saturate și care, în timp, favorizează întărirea arterelor și crește riscul unor boli de inimă și al atacului vascular cerebral. Spre deosebire de uleiul de măsline, nucile au mai ajutat și la menținerea elasticității și flexibilitații arterelor, indiferent de nivelul colesterolului.


Tratează tulburările de ritm cardiac !
  
Cercetătorii au mai observat că acidul alfa linoleic din nuci poate fi benefic pentru cei cu tulburări ale ritmului cardiac. Ei i-au avertizat pe participanții la studiu că pot manca absolut tot ceea ce doresc, cu condiția să consume și nuci. 
"Acest lucru demonstrează că grăsimile protectoare din nuci înlătură efectele grăsimilor saturate din dieta, pe când o grăsime neutră, precum uleiul de măsline, nu are un rol atât de important", afirmă Robert Vogel , profesor la  University of Maryland , Baltimore .
Pentru că sunt elastice, arterele se pot intinde atunci când fluxul sanguin se îmbunătătește. Consumul de grăsimi întrerupe producerea de oxid nitric de către "căptușeala" arterelor, necesar pentru menținerea flexibilă a vaselor de sânge. Nucile mai conțin antioxidanți și arginină, un aminoacid folosit de organism pentru a produce oxidul nitric.

Pentru vegetarieni !

Combinați nucile cu legume și pâine.
Nucile și alunele pot înlocui majoritatea nutrienților animali în cazul persoanelor vegetariene. Printre nutrienți se numară cele mai multe vitamine B, fosfor, fier, cupru, potasiu și proteine.
Ca mai toate proteinele din surse vegetale, cele din nuci și alune sunt inferioare calitativ celor animale. Cu toate acestea, în combinație cu pâine, cereale și leguminoase (mai ales soia și linte) se poate obține gama întreagă și echilibrată de aminoacizi esențiali. 



 Această metodă de tratament nu are efecte adverse; oricum, la începutul tratamentului s-ar putea sa fie necesar să urinați mai des ca de obicei.                         
Este și mai bine dacă continuați acest tratament ca pe o activitate de rutină în viața voastră. Beți apă și rămâneți sănătoși și activi.                                            
Nu beți apă la masă !
Celor cărora le place să bea apă rece, la masă sau după masă, le sunt adresate aceste rânduri: apa rece va solidifica mânăarurile uleioase pe care tocmai le-ați consumat. Vă va încetini digestia. Odată ce acest "noroi" reacționează cu acidul din stomac, va fi absorbit mai repede decât hrana solidă. Vă depune un strat pe intestine. Foarte curând, acesta se va transforma în grăsime și reziduuri și va duce la cancer.                                                    
Este cel mai indicat să beți supă fierbinte sau apă caldă după masă.                                                                         
O notă importantă despre atacurile de inimă!
Ar trebui să se știe că nu fiecare simptom de atac de inimă va fi durerea în mâna stângă.                                              
Fiți atenți la durerile intense în maxilar.
S-ar putea să nu ai prima dată durere în piept, in timpul unui atac de inimă.
                                                                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu